UNMIK izrazio zabrinutost Prištini zbog neovlašćenog ulaska u njegove prostorije

Predstavnik UNMIK-a nije naveo kada je došlo do neovlašćenog ulaska u njihove prostorije

24.12.2023. 11:29
  • Podeli:
Tan2023-05-2909524785_0 kosovo kim zubin potok dopisništvo kim tanjug-647a4f8784fd5.webp Foto: Tanjug/Dopisništvo KiM

Misija UN na Kosovu (UNMIK) izrazila je zabrinutost vlastima u Prištini zbog neovlašćenog ulaska u njene prostorije, podsetivši da su prostorije i imovina UN nepovredivi i da pristup tim prostorijama mora biti zaštićen i garantovan u svakom trenutku, rečeno je danas za Tanjug u toj misiji povodom informacija da su prostorije UNMIK-a u Leposaviću i Zubinom Potoku obijene.

Portparol UNMIK-a je naveo da je pristup Misije UN svojim kancelarijama koje se nalaze u opštinskim zgradama u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću ograničen od incidenata u maju ove godine, a da je UNMIK, uz podršku KFOR-a i u koordinaciji sa prištinskim vlastima, posetio svoje kancelarije u nekoliko navrata kako bi povratio deo svoje imovine i procenio stanje prostorija.

Predstavnik UNMIK-a nije naveo kada je došlo do neovlašćenog ulaska u njihove prostorije.

U zgrade opština u Zubinom Potoku i Zvečanu, u kojima se nalaze i kancelarije UNMIK-a, Priština je u maju nasilno, uz pomoć tzv. kosovske policije, uvela nelegalne gradonačelnike, Albance, izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.

Pojedini mediji na KiM prethodno su objavili da su prostorije UNMIK-a u Leposaviću i Zubinom Potoku obijene i da su iz njih ukradeni kancelarijski nameštaj i drugi predmeti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()