Vučić: Šapić kandidat za gradonačelnika, Brnabić za predsednika Skupštine

Vučić je prisustvovao sednici predsedništva SNS-a

06.03.2024. 18:45
  • Podeli:
VUČIĆ RADE PRELIĆ TANJUG (3)-65e8aeccabbcc.webp Foto: Rade Prelić/Tanjug

Sednica Predsedništva SNS počela je danas nešto posle 17.00 časova u prostorijama stranke, a sednici je prisustvovao i predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić.

Nakon sednice obratio se Vučić koji je na početku rekao da je današnja sednica predsedništva stranke bila važna zbog odluka koje su donete.

"Temeljno smo i detaljno analizirali i kroz pripremna dokumenta i kroz diskusiju situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektive, razumevajući geopolitičku poziciju Srbije, težinu geopolitičke pozicije Srbije, istovremeno želeći da uradimo sve ono što smo obećali narodu kroz program koji smo nazvali Skok u budućnost Srbije EXPO 2027. Imao sam priliku da posle, verujem za moje prijatelje iz predsedništva SNS-a, ne tako dugog vremena kažem sve ono što vidim, sve ono što znam", istakao je Vučić i dodao da se govorilo o stvaranju pokreta, ali da se pokret ne stvara u vreme izbora.

"Predsednistvo SNS dalo je načelno saglasnost za formiranje pokreta, pokret nije stvar koja se pravi za izbore, već da se zemlji pomogne u najtežim uslovima ", istakao je Vučić.

"Mislim da je za nas od presudnog značaja da osiguramo bezbednost i mir i da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji koji je u izuzetno teškoj situaciji i dobili smo informacije da nema nikakvog napretka u razgovoru međunarodnih predstavnika sa prištinskim političarima. Tražićemo rešenje do poslednjeg trenutka. Detaljno sam o tome obavestio predsedništvo stranke. Govorili smo o predstojećim investicijama, imamo mnogo toga čime možemo da se pohvalimo", istakao je Vučić i potom govorio o ukrajinskoj krizi i njenim reperkusijama na svetsku situaciju.

Vučić je rekao da se plaši kako će izgledati budućnost sveta ukoliko se nastavi rat u Ukrajini.

"Ekonomski su za nas najbolja vremena, ali geopolitički najteža, zbog Ukrajine. Ako se rat ne zaustavi do kraja maja, doći će do katastrofe neviđenih razmera. I u skladu sa tim moramo da se pripremimo. Mi smo mali i osetićemo posledice toga“, poručio je Vučić.

On je rekao da, u situaciji kada je Evropa proglasila militarizaciju kontinenta, moramo da podignemo našu namensku industriju, ako želimo da ostanemo suverena i vojno-neutralna zemlja.

SNS je, kaže Vučić, doneo odluku o kandidatu za gradonačelnika Beograda, a to će biti Aleksandar Šapić. Kandidat za predsednika Narodne skupštine Srbije biće Ana Brnabić.

Vučić je potom rekao da nije doneta odluka o imenu za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Obraćanje Vučevića

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da su na današnjoj sednici Predsedništva stranke razgovarali o kadrovskim rešenjima, ali i o važnim političkim temama, posebno geopolitičkoj situaciji koja se, kako je rekao "preliva i na naš državni i nacionalni nivo". 

"Razgovarali smo ne samo o kadrovskim pitanjima, ali pre svega o najvažnijim političkim temama za Srbiju. O geopolitičkoj situaciji koja se reflektuje na državni i nacionalni nivo, kao i o našim daljim aktivnostima u predizbornim kampanjama, pre svega na lokalnom nivou", rekao je Vučević nakon sastanka u predstavništvu SNS. 

On je naglasio da su danas doneli neke odluke, a da će neke uslediti u narednom periodu. 

"Neke odluke smo danas doneli neke ćemo u periodu pred nama, u vrlo kratkim rokovima. A danas smo sa predsednikom republike timski radili i sa ponosom ističemo da to radimo zajedno sa predsednikom Srbije kao jedan tim, sa predsednikom Republike koji je član predsedništva naše stranke i toga se ne stidimo", rekao je Vučević.  

On je zatim Vučiću prepustio da iznese najvažnije zaključke sa sastanka. 

Sednici su prisustvovali predsednik SNS Miloš Vučević, Aleksandar Vučić, kao i funkcioneri Vladimir Orlić, Aleksandar Šapić, Siniša Mali, Milenko Jovanov, Jelena Tanasković, Irena Vujović, Nikola Selaković, Aleksandar Martinović, Petar Petković i drugi.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()