Priština odredila novi rok: Uredba o zabrani korišćenja dinara ne može da traje duže od tri meseca

Takozvana CBK je u saopštenju objavila da je izradila novi plan za olakšavanje implementacije efekata uredbe

12.02.2024. 20:16
  • Podeli:
Dinari_novčanice_Foto Duško Jaramaz_Pixsell-64e355d5ce8fd.webp Foto: Pixsell / Duško Jaramaz

Takozvana centralna banka u Prištini (CBK) saopštila je danas da je u saradnji sa bankama i drugim finansijskim institucijama, već preduzela i preduzima dodatne mere za lakše sprovođenje uredbe o gotovinskim operacijama, odnosno uredbe o zabrani korišćenja srpskog dinara, u najkraćem mogućem roku, koji ne može trajati duže od tri meseca.

Da podsetimo, Priština je najpre rekla da će prelazni period do primene odluke o ukidanju dinara kao sredstva plaćanja trajati mesec dana.

Takozvana CBK je u saopštenju objavila da je izradila novi plan za olakšavanje implementacije efekata uredbe na gotovinsko poslovanje u konkretnim slučajevima u opštinama sa srpskom većinom, posebno u četiri opštine na severu KiM.

Ove akcije se preduzimaju pored konstruktivnog angažovanja, na omogućavanju mehanizma prenosa sredstava na najefikasniji način iz Srbije do takozvanog Kosova, preko bankarskih računa i već poznatih modela, predstavljenih u pismu predloga, sa spremnošću da se razmotri bilo koja opcija, piše u saopštenju objavljenom na sajtu takozvane CBK.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()