Tamna strana OI: Gotovo pre početka, prvi sportista suspendovan zbog dopinga

Testiran je u utorak, a u uzorku su mu nađeni metandienon i boldenon

27.07.2024. 08:00
  • Podeli:
olimpijske igre u parizu reuters oi 2024-669142665a19d.webp Foto: Reuters

Sadžad Sehen, džudista iz Iraka, prvi je sportista koji je suspendovan sa Olimpijskih igara u Parizu zbog dopinga, objavila je Međunarodna agencija za testiranje.

Sehen je testiran u utorak, a u uzorku su mu nađeni metandienon i boldenon.

Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a on će biti suspendovan sve dok se istraga ne okonča, saopštila je UIO, koja nadgleda antidoping program Međunarodnog olimpijskog komiteta.

On, dakle, nema mogućnost da se takmiči na Igrama, ali mu je zabranjeno i da trenira i da tamo učestvuje u bilo kakvim aktivnostima.

Njegova kategorija je do 81 kilogram, a od utorka je da trebalo da započne borbe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()