Jake bezbednosne mere: Zelenski stiže u region, čuvaće ga hiljade policajaca

Samit posvećen Ukrajini održaće se u Tirani

27.02.2024. 15:24
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Profimedia-649d8f633446c.webp Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski trebalo bi večeras da stigne u Albaniju gde se u sredu održava samit Ukrajina-jugoistočna Evropa, a Tirana je od danas pod jakim bezbednosnim merama, pišu albanski mediji.

Kako prenosi Voksnjuz, na bezbednosnim merama biće angažovano oko 1.600 policajaca, uključujući interventne ekipe i anti-terorističku službu, dok će još oko 400 pripadnika Garde biti u pripravnosti, a anti-eksplozivne grupe će nadgledati situaciju.

Očekuje se da će Zelenski imati nekoliko bilateralnih sastanaka u Tirani, među kojima su sastanak sa premijerom Albanije Edijem Ramom i predsednikom Bajramom Begajem.

Nakon samita Ukrajine i jugoistočne Evrope, na kojem će učestvovati i predstavnici balkanske šestorke, u četvrtak će biti održan samit Zapadnog Balkana na kojem će se razgovarati o Planu rasta za taj region.

Očekuje se dolazak i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, prenosi danas.rs.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()