Oluja lomila region: U Splitu vetar odneo klupu sa detetom, u Crnoj Gori čupao stabla

Jaka oluja, bura i sneg protutnjali su regionom

05.02.2023. 09:12
  • Podeli:
budva twitter @ljubofil-63df639cb29f8.webp Foto: Twitter@ljubofil

Jaka oluja koja je sinoć spustila temperaturu na Kopaoniku do neverovatnih -18 i stvorila probleme na putnim pravcima u Srbiji, zahvatila je i našu Mionicu. Pre toga, poharala je region.

U Hrvatskoj vetar digao klupu sa dečakom

U Splitu je juče povređen 11-godišnji dečak koji je sedeo na klupi dok je duvao vetar, a jačina vetra je bila toliko jaka da uspela da podigne klupu zajedno sa dečakom. Na sreću, dete je prošlo samo sa lakšim povreda.

Kod Vukovara se utopio muškarac čije je telu, prema navodima hrvatskim medija, po svemu sudeći jutros pronađeno nakon što je policija izvukla muški leš iz Dunava. Muškarac je, kako se pretpostavlja, pokušavao da izvuče čamac iz Dunava za vreme snažnog nevremena.

I u Zagrebu je vetar obarao stabla, a jedna osoba je lakše povređena. U Osijeku je vetar oštetio deo krova na prodavnici, a u Virovitici je krov s obližnje garaže pao na školu. Pojedina područja Hrvatske ostala su i bez struje.

Vetar čupao stabla u Budvi

Oluja se tokom dana premeštala prema Crnoj Gori te je vetar odneo krov srednje škole u Budvi, a toliko je bio jak da je prevrnuo i jedan kamion na obilaznici. Polomljen je i deo ulične rasvete, a iščupao je i pojedina stabla te je MUP apelovao na Budvane da ostanu u kućama-

Policija je zatvorila put Budva–Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz. Saobraćaj je preusmeren preko brda Topliš.

Bura je lomila stabla i u Herceg Novom u kome je deo grada bio bez struje, a bez struje su ostali i delovi Igala, Njivica, Živnja, Zelenike i rivijere, prenose Vijesti.

Jaka bura potopila je i dva broda, jedan u Tivatskom zalivu, a drugi dugačak 12 metara u gradskoj marini u Budvi.

U drugim delovima Evrope oluja je nanela štetu - delovi Mađarske ostali su bez struje, a jak sneg zameo je Poljsku, Slovačku, Češku i Austriju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()