Vanredno stanje u Severnoj Makedoniji zbog zagađenog vazduha

Vlada je preporučila firmama da trudnice i osobe starije od 60 godina dobiju slobodne dane, sve dok traje povećano zagađenje i zabranila sve aktivnosti na otvorenom

25.12.2022. 17:40
  • Podeli:
Dim_smog_dimnjak_zagađenje_Foto Pixabay-63a87bc2a20e6.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Vlada Severne Makedonije uvela je vanredno stanje u glavnom gradu Skoplju i još tri grada kako bi zaštitila građane od veoma visokog nivoa zagađenja vazduha.

Nijedan sportski događaj danas nije održan, niti će biti održan sve dok je nivo zagađenosti vazduha visok, a sve aktivnosti na otvorenom su suspendovane, prenosi AP.

Građevinski radovi će od sutra biti ograničeni na šest sati, odnosno od 11 do 17 časova.

Vlada je preporučila firmama da trudnice i osobe starije od 60 godina dobiju slobodne dane, sve dok traje povećano zagađenje.

Vlada će u cilju smanjenja zagađenja upotrebu svojih službenih vozila smanjiti na polovinu. Zdravstveni zvaničnici treba da se potrude da nađu sklonište za beskućnike i pojačaju kućne posete medicinara hroničnim bolesnicima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()