Bocan-Harčenko: Danas rešavamo iste zadatke kao u Drugom svetskom ratu - i sada ćemo pobediti

Istakao je i da se Dan pobede na isti način slavi i smatra jednim od najvećih praznika u Rusiji i Srbiji

09.05.2023. 13:24
  • Podeli:
Bocan Haračenko Tanjug ZORAN ŽESTIĆ-645a2cbe07931.webp Foto: Tanjug/ZORAN ŽESTIĆ

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, da se Evropa i svet nalaze na istom zaokretu kao i četrdesetih godina prošlog veka, i dodao da Rusija danas rešava iste zadatke kao i u Drugom svetskom ratu.

Bocan-Harčenko je rekao da se Dan pobede na isti način slavi i smatra jednim od najvećih praznika u Rusiji i Srbiji.

"Sada ima i poseban značaj pošto se Evropa i svet nalaze na istom zaokretu kao i tada", rekao je on.

Bocan-Harčenko je poručio da ponovo postoji tendencija i želja za uspostavljanjem vladavine jedne države, ili niza država, nad drugim narodima.

"Mi danas rešavamo iste zadatke kao i u Drugom svetskom ratu. I sada ćemo pobediti", rekao je Bocan-Harčenko.

Na Spomen-kompleksu groblja oslobodilaca Beograda položili su vence uz najviše vojne i državne počasti i predstavnici diplomatskog kora Belorusije, Rusije, Kazahstana i Azerbejdžana.

Veliki broj građana je prisustvovao skupu sa namerom sa oda počast stradalim vojnicima koji su učestvovali u oslobađanju Beograda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()