Da li se Šojguova nova funkcija može smatrati degradacijom? Evo šta kaže Peskov

On je postao sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije

14.05.2024. 12:22
  • Podeli:
dmitrij peskov reutrs-6477483937353.webp Foto: Reuters

Bivši ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je postao sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije, preuzeo je važnu državnu funkciju i ona podrazumeva direktan kontakt sa predsednikom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li se Šojguov prelazak na novu funkciju može smatrati degradacijom, Peskov je rekao da nije prikladno postavljati pitanje na taj način i istakao da je Šojguova nova funkcija veoma visoka pozicija i da ima ogromnu ulogu za zemlju.

"Naravno, šef ovog tela je u stalnom direktnom kontaktu sa šefom države i snosi veliku odgovornost", naglasio je Peskov, a prenosi Interfaks.
Osvrćući se na to što je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon o zabrani uvoza ruskog uranijuma u ​​SAD, Peskov je rekao da za rusku nuklearnu industriju takva odluka Vašingtona nije kritična.

"Amerikancima je teško da se takmiče sa nama u međunarodnoj areni i čim im postane teško da se takmiče, ne prezaju ni od čega, uključujući mere koje, u stvari, izopačuju, iskrivljuju i krše sve standarde i principe međunarodne trgovine", rekao je Peskov. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()