Država traži pomoć: Još 100 poginulih u železničkoj nesreći u Indiji nije identifikovano

U nesreći koja se dogodila u petak uveče poginulo je najmanje 278 ljudi,

06.06.2023. 16:15
  • Podeli:
Sudar vozova_železnička nesreća_Indija_Foto Reuters-647b30c0ec3b3.webp Foto: Reuters

Indijske vlasti su u utorak zatražile od građana da pomognu u identifikaciji više od 100 tela koja dosad nisu preuzeta nakon smrtonosne železničke nesreće prošle nedelje, prenosi Anadolija.

U nesreći koja se dogodila u petak uveče u okrugu Balasore u istočnoj indijskoj državi Odiša, u kojoj su učestvovala dva putnička i jedan teretni voz, poginulo je najmanje 278 ljudi, a povređeno je više od 1.000, što se smatra najgorom železničkom katastrofom u Indiji u poslednjih nekoliko decenija.

Pradep Kumar Jena, glavni sekretar Odiše, zatražio je od svih da pomognu u identifikaciji tela koja se nalaze u mrtvačnicama u Bubanesvaru.

"Od 275 tela, 170 je identifikovano", rekao je Jena.

Preliminarna istraga je otkrila da je brzom vozu Koromandel Ekspresa dat signal da uđe na glavnu prugu. Međutim, signal je kasnije sklonjen, a voz je umesto na glavnu prugu ušao u susedne šine gde se sudario sa teretnim vozom.

Nakon toga je došlo do sudara sa još jednim vozom. Putnički vozovi prevozili su ukupno 2.296 ljudi.

Indijski Centralni istražni biro (CBI) istražuje nesreću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()