Dvojica Trampovih advokata podneli ostavke: Neće ga zastupati u procesima koji se vodi protiv njega

Protiv Trampa trenutno se vodi optužnica po 34 tačke u slučaju pokušaja zataškavanja vanbračne afere za vreme kampanje za predsedničke izbore

09.06.2023. 19:08
  • Podeli:
Tan2023-03-3102011702_7 donald tramp AP PhotoEvan Vucci-64269ed64d8d9.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Dvojica advokata koji zastupaju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je federalno optužen za nezakonito čuvanje poverljivih dokumenata, opstrukciju i druge zločine, sapoštili su danas da su podneli ostavke.

''Jutros smo podneli ostavke kao savetnici predsednika Trampa i više ga nećemo zastupati ni u slučaju optuženog ni u istrazi vezanu za događaje 6. januara'', navodi se u zajedničkoj izjavi Džima Trastija i Džona Roulija.

Protiv Trampa trenutno se vodi optužnica po 34 tačke u slučaju pokušaja zataškavanja vanbračne afere za vreme kampanje za predsedničke izbore.

Protiv njega se takođe vode istrage u Vašingtonu i Atlanti, koje bi mogle da rezultiraju krivičnim optužnicama.

Specijalni tužilac Smit protiv Trampa vodi istragu o tome da li su on i njegovi saveznici pokušali da ponište pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()