IDF: Nastavak dotoka pomoći za Gazu preko američkog pristaništa narednih dana

Prema podacima Ministarstva zdravlja u Gazi, od početka izraelske ofanzive ubijeno je više od 36.000 ljudi, a veći deo stanovništva je raseljen.

08.06.2024. 11:33
  • Podeli:
gaza_iftar_rusevine_foto_AA (17)-65ef5b3cad9ea.webp Foto: AA

Priliv humanitarne pomoći u Pojas Gaze pomorskim putem, preko plutajućeg pristaništa koje su izgradile Sjedinjene Američke Države, biće nastavljen u narednom periodu, nakon popravke, saopštile su danas Izraelske odbrambene snage (IDF).

U saopštenju se navodi da je izraelska vojska počela da obezbeđuje priobalno područje kod pristaništa.

"Ponovno uspostavljanje pristaništa za kontinuirane isporuke humanitarne pomoći za narod u Gazi biće moguć u narednim danima", kaže se u saopštenju, prenosi Rojters.

Centralna komanda SAD saopštila je u petak da je ponovo postavila pristanište kod obale Gaze, koje je privremeno bilo uklonjeno nakon što se, dve nedelje od uspostavljanja, srušio deo konstrukcije.

Pomoć je namenjena ublažavanju humanitarne katastrofe u Gazi, koja traje osam meseci, od kada je Izrael pokrenuo ofanzivu na tu palestinsku enklavu, kao odgovor na napad Hamasa na izraelsku teritoriju  7. oktobra, u kojem je ubijeno 1.200 ljudi. 

Prema podacima Ministarstva zdravlja u Gazi, od početka izraelske ofanzive ubijeno je više od 36.000 ljudi, a veći deo stanovništva je raseljen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()