Izrael odbio zahtev UAE da rasporede pet osmatračkih dronova u Pojas Gaze

Izraelski bezbednosni zvaničnici bili su protiv transfera dronova

03.12.2023. 20:03
  • Podeli:
izrael gaza anadolija-65622bababc6b.webp Foto: Anadolija

Izrael je odbio zahtev Ujedinjenih Arapskih Emirata da rasporede pet osmatračkih dronova u Pojas Gaze da bi nadgledali vozila koja prevoze opremu namenjenu poljskoj bolnici koju tamo osnivaju.

U vozilima nije bila humanitarna pomoć, već specijalizovana oprema za bolnicu, preneo je "Džeruzalem post".

Tokom razgovora sa predstavnicima različitih izraelskih vladinih agencija, uključujući Koordinatora vladinih aktivnosti na teritorijama (COGAT), Izraelsku obaveštajnu agenciju Šin Bet i druge bezbednosne zvaničnike, predstavnici UAE su tražili dozvolu za raspoređivanje dronova kako bi osigurali bezbednost projekta bolnice.

Međutim, obavešteni su da, iz bezbednosnih razloga, dronovi ne mogu da uđu u Pojas Gaze, te su im dronovi vraćeni.
Bezbednosni zvaničnik je pojasnio da nije bilo pokušaja krijumčarenja dronova.   

"Postavili su zahtev, a mi smo ljubazno odbili", rekao je on.

Izraelski bezbednosni zvaničnici bili su protiv transfera dronova, pre svega zbog značajne zabrinutosti da bi Hamas mogao da pokuša da nabavi dronove i upotrebi ih protiv Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), naveo je izraelski list.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()