Kamala Haris prikupila 200 miliona dolara za kampanju za nedelju dana

Predsednik SAD Džozef Bajden povukao se iz kampanje za reizbor 21. jula

28.07.2024. 15:32
  • Podeli:
kamala haris-66a0a95ce560e.webp Foto: AP Photo/Kayla Wolf

 Štab izborne kampanje potpredsednice SAD Kamale Haris saopštio je danas da je u kampanji prikupljeno 200 miliona dolara i prijavljeno 170.000 novih volontera tokom prošle sedmice.

Predsednik SAD Džozef Bajden povukao se iz kampanje za reizbor 21. jula nakon povećanog pritiska svoje Demokratske stranke zbog njegovog pogoršanog kognitivnog stanja.

On je podržao Haris kao kandidata demokrata na novembarskim predsedničkim izborima na kojima bi se suočila sa republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom.

Prema novim pravilima, koja je usvojio Nacionalni komitet demokrata, kandidat za predsednika će biti izabran 1. avgusta, a onda zvanični kandidat ima rok do 7. avgusta da predloži svog potpredsednika, preneo je Rojters.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()