Kremlj: NATO podstiče Ukrajinu da nastavi besmisleni rat sa Rusijom

Peskov je upozorio da će sve to neminovno imati posledice i da će na kraju biti veoma štetno po interese onih zemalja koje su krenule putem eskalacije

30.05.2024. 13:28
  • Podeli:
harkov ukrajina reuters-663e151ca65a3.webp Foto: Reuters

Kremlj je danas saopštio da SAD, NATO i pojedine evropske zemlje ohrabruju Ukrajinu da nastavi "besmisleni rat" sa Rusijom i optužio ih za eskalaciju tenzija poslednjih sedmica.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov optužio je pojedine zapadne zemlje za da podižu tenzije time što su dozvolile Ukrajini da koristi oružje koje su joj isporučile za gađanje meta na teritoriji Rusije, kao i da nameravaju da ratuju sa Rusijom u "bukvalnom i figurativnom smislu", prenela je agencija RIA Novosti.

"Oni to rade namerno. Čujemo mnoge ratoborne izjave. ... Oni ohrabruju Ukrajinu na svaki mogući način za nastavak ovog besmislenog rata", istakao je Peskov u izjavi novinarima.

Peskov je upozorio da će sve to neminovno imati posledice i da će na kraju biti veoma štetno po interese onih zemalja koje su krenule putem eskalacije a posebno članica NATO-a.

Francuski predsednik Emanuel Makron podržao je ukrajinske napade na teritoriju Rusije, iako se SAD tome jasno protive.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()