Lula: Nisam se susreo sa Zelenskim na samitu G7 jer je kasnio

Lula je rekao da je u nedelju čekao Zelenskog da dođe na sastanak

22.05.2023. 08:55
  • Podeli:
Tan2023-05-2203100908_0 AP PhotoLouise Delmotte Lula Brazil-646b11cbccf02.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva, izjavio je danas da nije održao planirani sastanak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim na marginama samita Grupe sedam (G7) u Japanu zbog toga što je Zelenski zakasnio. 

Lula je rekao da je u nedelju čekao Zelenskog da dođe na sastanak i da je dobio informaciju da ukrajinski predsednik kasni.

"Očigledno je imao sastanke i nije mogao da dođe", rekao je Lula, preneo je Rojters.

Zelenski je prethodno izjavio da je najviše razočaran zbog propuštenog bilateralnog sastanka sa Da Silvom, a na pitanje novinara da li je razočaran što nije došlo do tog susreta Zelenski je odgovorio: 

"Mislim da je Lula bio razočaran". 

Ubrzo potom Zelenski se nasmejao, kao i prisutni novinari, navodi Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()