"Moja zemlja se bori za život": Netanijahu održao govor pred Generalnom skupštinom UN

Netanijahu je citirajući reči pesnika kazao da Izrael "neće mirno otići u noć"

27.09.2024. 17:19
  • Podeli:
benjamin netanijahu UN AP PhotoRichard Drew tanjug-66f6cc4af27fc.webp Foto: AP PhotoRichard Drew Tanjug

 Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas u obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da se njegova zemlja "bori za život" i da zato ove godine nije nameravao da dođe u UN.

Kako je dodao, nakon što je čuo "laži i klevete" iz UN, ipak je došao da kaže istinu i sredi račune, preneo je Tajms of Izrael.

"Izrael traži mir, Izrael čezne za mirom, Izrael je stvarao mir i ponovo će ga uspostaviti", rekao je Netanijahu. On je dodao da je, uprkos tome, Izrael suočen sa surovim neprijateljima koji žele njegovo uništenje i upozorio da oni takođe nastoje da razore civilizaciju.

"Moja zemlja je u ratu, bori se za život. Moramo se braniti od surovih ubica. Naši neprijatelji ne žele da unište samo nas, već i našu zajedničku civilizaciju, kao i da sve nas vrate u mračno doba tiranije i terora", poručio je izraelski premijer, preneo je Rojters.

Netanijahu je citirajući reči pesnika kazao da Izrael "neće mirno otići u noć", preneo je Tajms of Izrael. On je poručio da će svetlo Izraela zauvek snažno svetleti, a narodu i vojnicima te zemlje kazao je da budu jaki.

"Narod Izraela živeće sada, sutra i zauvek", rekao je u svom obraćanju Netanijah

On se obratio u UN u trenutku dok Izrael nastavlja udare na pozicije Hezbolaha kojeg podržava Iran na jugu Libana, prenosi Rojters. Netanijahu je u govoru pripisao krivicu Iranu, ističući da se Izrael brani od Teherana na sedam frontova.

"Nema mesta u Iranu do kojeg duga ruka Izraela ne može da stigne. To važi i za čitav Bliski istok. Izraelski vojnici neće biti jagnjad za klanje, daleko od toga, oni su uzvratili sa neverovatnom hrabrošću", rekao je Netanijahu.

 U tom trenutku, neke od delegacija na zasedanju, uključujući Irance, napustile su salu, preneo je Rojters. Izraelski premijer je dodao da ima još jednu poruku za skup kao i za svet, a to je da Izrael pobeđuje.

"Izrael će nastaviti sa razgovorima o predlozima za primirje u Libanu narednih dana", izjavio je Netanijahu ranije danas.

On je poručio da njegova zemlja ipak neće više tolerisati svakodnevne raketne napade Hezbolaha, javio je AP.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()