Peru: Zaplenjeno 58 kilograma kokaina u paketima sa nacističkom zastavom

Peru je drugi najveći proizvođač lista koke na svetu i drugi po veličini proizvođač kokaina.

27.05.2023. 08:59
  • Podeli:
Tan2023-05-2605480937_2 peru droga Peruvian Anti-Drug Police via AP-64711a1f1ed7c.webp Foto: Tanjug/Peruvian Anti-Drug Police via AP

Peruanska policija zaplenila je 58 kilograma kokaina, upakovanog u pakete na kojima je bila nacistička zastava. 

Kokain je bio raspoređen u pedesetak paketa, na čijem vrhu je pisalo Hitler, prenosi AP. 

Agencija dodaje da je kokain bio spreman za slanje u Belgiju iz luke na severu zemlje. Iz policije su naveli da je kokain bio sakriven u transportnom kontejneru koji je prevozio špargle na brodu pod zastavom Liberije koji je ranije bio usidren u ekvadorskoj luci, prenosi BBC. 

Vlasti u Peruu procenjuju da ta zemlja proizvodi oko 90 tona droge godišnje i da većina odlazi u Evropu morskim putem, ali i malim avionima koji prevoze kokain u Boliviju, na putu do atlantskih luka. 

Peru je drugi najveći proizvođač lista koke na svetu i drugi po veličini proizvođač kokaina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()