Putin razgovarao sa Šolcom: Nemačku politiku prema Ukrajini nazvao 'destruktivnom'

Zahvaljujući velikoj finansijskoj podršci Ukrajini, rekao je Putin, Kijev odbacuje i samu ideju pregovorima.

02.12.2022. 13:15
  • Podeli:
šolc putin profimedia-0679013830-6389ec163dbc5.webp Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin, prema onome što se može iščitati iz saopštenja Kremlja, nije štedeo reči u telefonskom razgovoru sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i rekavši mu da je stav Nemačke i zapadnih zemalja prema Ukrajini "destruktivan" te da su zapadne zemlje "preplavile Ukrajinu oružjem".

Putin je Olafu poručio i da prespita svoj odnos prema Ukrajini, saopštio je Kremlj, dodavši da pod destruktivnom politikom smatra i obučavanje ukrajinskih vojnika od strane zapadnih zemalja i Nemačke.

Zahvaljujući velikoj finansijskoj podršci Ukrajini, rekao je Putin, Kijev odbacuje i samu ideju o pregovorima.

"Osim toga, to ohrabruje radikalne ukrajinske nacionaliste da čine sve više krvavih zločina protiv civila", naglašeno je u saopštenju.

Ruski predsednik je i izrazio i nezadovoljstvo što Rusiji nije dozvoljeno da učestvuje u istragama terorističkih akcija na gasovodu Severni tok.

Govoreći o ukrajinskom-ruskom sukobu, Putin je nemačkom kancelaru rekao da su napadi na civilnu infrastrukturu u Ukrajini bili "neophodan odgovor Moskve na provokacije Kijeva", pomenuvši i napad na Krimski most i dodavši da se ruska vojska "dugo suzdržavala od preciznih raketnih napada".

Putin i Šolc su razgovarali i o sporazumu za izvoz žitarica i potrebi za njegovim sprovođenjem, uz uklanjanje prepreka za isporuke sa ruske strane.

Kako je saopšteno, razgovor je vođen na poziv nemačke strane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()