Rusija podržava turski predlog za rešavanje sukoba u Ukrajini

Peskov je u obraćanju novinarima u Moskvi kazao da je ruski predsednik Vladimir Putin uvijek bio pristalica diplomatskog rešavanja sukoba

08.07.2024. 15:02
  • Podeli:
harkov ukrajina reuters (2)-663e5918401e8.webp Foto: Reuters

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov podržao je u ponedeljak predlog turskog ministra spoljnih poslova Hakana Fidana koji je pozvao na izgradnju međunarodne mirovne platforme sa širokim učešćem različitih država u interesu rešavanja ukrajinskog sukoba, javlja Anadolu.

Peskov je u obraćanju novinarima u Moskvi kazao da je ruski predsednik Vladimir Putin uvek bio pristalica diplomatskog rešavanja sukoba.

"Znate da je predsednik Putin nepokolebljivi zagovornik davanja prioriteta diplomatskim naporima za pronalaženje rešenja za ukrajinski sukob. Naravno, nikada nismo odbijali da pregovaramo. Naprotiv, uvek smo favorizirali pregovore koji uključuju sve zainteresirane strane. Iako trenutno ne postoji takva platforma, možete se složiti s Fidanom po ovom pitanju", rekao je Peskov.

Govoreći u subotu na neformalnom samitu šefova država Organizacije turkijskih država u Šuši u Azerbejdžanu, Fidan je pozvao na proširene mirovne napore i diplomatsku platformu za ublažavanje polarizacije u rusko-ukrajinskoj krizi i rešavanje ukrajinskog sukoba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()