Neobično se sprema
Otkrijte tajnu najbolje pite s mesom. Ovaj tradicionalni recept sa juga donosi neodoljivu kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i osvežavajućeg preliva.
Jednostavna priprema i bogat ukus učiniće ovu pitu vašim novim omiljenim jelom.
Luk sitno iseckati i propržiti, pa dodati meso i dinstati oko 10 minuta. Dodati začin ili samo so, mleveni biber i još malo upržiti i skloniti sa vatre.
U činiju sipati kiselu vodu, jogurt, ulje, po želji prašak za pecivo (po receptu ne ide) i sve izjednačiti. Jaja izmutiti malo mikserom. Kore podeliti na tri dela ja sam po sedam kora, a fil na dva dela, podmazati pleh koji se ne lepi pa poređati sedam kora tankih jednu preko druge pa staviti pola mesa. Odozgo ide opet kore pa meso i kore.
Poseći nožem na kocke, pa preliti jogurtom i kiselom vodom. Protrešti pleh da siđe između kora, pa preliti sa jajjima umućenih mikserom.
Opet podignuti malo kore kocke pite da upije. Poprskati malo uljem i peći na 220 stepeni C 10 minuta, smanjiti na 180 stepeni C oko sat vremena ukupno.
Ukus je neopisiv.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.