Ruske vlasti obavestile IAEA o napadu dronom na nuklearku Zaporožje

Generalni direktor IAEA Rafael Grosi pozvao je na uzdržavanje od akcija koje mogu da ugroze nuklearnu bezbednost

07.04.2024. 16:02
  • Podeli:
zaporozje - reuters-63d377405152a.webp Foto: Reuters

Ruske vlasti koje kontrolišu nuklearnu elektranu Zaporožje u Ukrajini obavestile su zvaničnike Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) o napadu dronom na nuklerku koji se danas dogodio, saopštila je Agencija.

"ZNPP je obavestila stručnjake IAEA da je danas na licu mesta eksplodirao dron. Takva detonacija je u skladu sa zapažanjima IAEA", navela je Međunarodna agencija za atomsku energiju na platformi X (Tviter), preneo je Rojters.

Generalni direktor IAEA Rafael Grosi pozvao je na uzdržavanje od akcija koje mogu da ugroze nuklearnu bezbednost.

Dronovi Oružanih snaga Ukrajine napali su nekoliko objekata Zaporoške nuklearne elektrane, saopštili su ranije danas predstavnici nuklearke.

U izveštaju se pojašnjava da su 20 minuta pre napada inspektori IAEA obišli ovaj prostor u delu kantine.

Prethodni napad na ovu nuklearnu elektranu bio je 5. aprila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()