Šef Vagnera: Različite frakcije u Kremlju pokušavaju da unište državu

Prigožin je osuo paljbu i po ministarstvu odbrane RF

03.06.2023. 15:57
  • Podeli:
Jevgenij Prigožin_Vagner grupa_Wagner_Foto Tanjug_Prigozhin Press Service via AP (1)-646231e4c1ac3.webp Foto: Tanjug / Prigozhin Press Service via AP

Osnivač ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da različite frakcije u Kremlju uništavaju državu tako što pokušavaju da poseju seme razdora između njega i čečenskih boraca.

"Opasne igre su postale uobičajena pojava u kulama Kremlja. One jednostavno uništavaju rusku državu", poručio je Prigožin, prenosi Rojters.
On nije naveo na koje frakcije Kremlja konkretno misli, ali je rekao da će one nastaviti sa svojim pokušajima da šire neslogu, te da će za to morati da plate.

Prigožin je rekao da je rešen sukob između njega i Čečena koji se takođe, uz rusku vojsku, bore u Ukrajini.

On je istakao da bi svaka bitka između specijalnih snaga čečenskog lidera Ramzana Kadirova "Ahmat" i "Vagnera" rezultirala ozbiljnim krvoprolićem, ali da nema sumnje ko bi pobedio.

Osnivač Vagnera je ponovo izrazio bez zbog trenutnog stanja na terenu i ukazao na krivicu ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova.

"Ministarstvo odbrane nije u stanju da uradi bilo šta jer de fakto ne postoji. Ono je u haosu", poručio je Prigožin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()