Sijarto: Između Mađarske i Republike Srpske nema spornih pitanja

Moguća ekonomska sradnja

05.04.2024. 17:09
  • Podeli:
peter sijarto, milorad dodik - 26 jan 2024 - foto Tanjug Foto Srna Nenad Stupar (2)-65b3d6b73ab20.webp Foto: Tanjug/Foto Srna/Nenad Stupar

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da između Mađarske i Srpske Republike nema spornih političkih pitanja, tako da ništa ne stoji na putu razvoju ekonomskih veza.

U uvodnom govoru na poslovnom forumu koji su u Banjaluci organizovale Mađarska i Republika Srpska, Sijarto je rekao da su protekle godine bile "nepredvidive" zbog uzastopnih kriza, preneo je MTI.

"U takvim vremenima raste značaj pouzdane saradnje, kao što je ekonomska, trgovinska i međukorporacija između Mađarske i Republike Srpske", istakao je on.

Mađarske kompanije, njih 24, sa 32 predstavnika koji prisustvuju forumu, rade koristeći najsavremeniju tehnologiju i imaju "izuzetne reference i iskustvo", rekao je Sijarto.

Oni bi mogli u velikoj meri da doprinesu ekonomskom prosperitetu i tehnološkom razvoju Republike Srpske, dodao je on.

Kompanije predstavljene na forumu radile su koristeći  najsavremeniju tehnologiju u upravljanju vodama, održivoj proizvodnji energije, poljoprivredi i proizvodnji mašina, rekao je Sijarto.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()