Stejt department: Bas u Kijevu istakao trajnu podršku SAD Ukrajini

Tokom susreta bilo je reči o uticaju nove američke bezbednosne i ekonomske pomoći, dugoročnim bezbednosnim i drugim obavezama, kao i o tekućem radu na jačanju oporavka Ukrajine

22.06.2024. 17:10
  • Podeli:
zelenski bajden tanjug ap-6578c22d1051d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci)

Podsekretar za politička pitanja u Stejt departmentu Džon Bas sastao se u Kijevu sa visokim zvaničnicima ukrajinske vlade da bi istakao trajnu podršku SAD demokratiji, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, saopštio je danas Stejt department.

Tokom boravka u Ukrajini, Bas se sastao sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom, šefom kabineta predsednika Andrijem Jermakom, ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom, ministrom odbrane Rustemom Umerovom, ministrom za stratešku industriju Aleksandrom Kamišinom, poslanicima i predstavnicima civilnog društva, navedeno je u saopštenju.

Tokom susreta bilo je reči o uticaju nove američke bezbednosne i ekonomske pomoći, dugoročnim bezbednosnim i drugim obavezama, kao i o tekućem radu na jačanju oporavka Ukrajine.

Bas će se danas u Visbadenu u Nemačkoj sastati i zahvaliti osoblju Grupe za bezbednosnu pomoć komande Ukrajine, stoji u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()