Stejt department: SAD obezbedile hitnu vojnu pomoć Ukrajini od 425 miliona dolara

Novi paket dodatne vojne pomoći obuhvata municiju za američko-norveške napredne raketne sisteme zemlja-vazduh (NASAMS), protivvazdušne rakete RIM-7 i "stinger"

16.10.2024. 22:08
  • Podeli:
stejt department shutterstock-662754e63086d.webp Foto: Shutterstock

SAD su obezbedile novi paket hitne dodatne vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 425 miliona dolara, saopštio je danas Stejt department.

U saopštenju se precizira da novi paket dodatne vojne pomoći obuhvata municiju za američko-norveške napredne raketne sisteme zemlja-vazduh (NASAMS), protivvazdušne rakete RIM-7 i "stinger", municiju za raketne sisteme HIMARS.

Navodi se da pomoć obuhvata i artiljerijsku municiju kalibra 155 i 105 milimetara, kao i kasetnu municiju, zatim protivtenkovsko oružje AT-4 i druge protivoklopne sisteme.

"SAD su posvećene podršci Ukrajini sa opremom koja joj je potrebna da ojača svoju poziciju na bojnom polju, odbrani svoju teritoriju i narod od brutalne agresije Kremlja i obezbedi pravedan i trajan mir. Kao što je (američki) predsednik (Džozef) Bajden jasno rekao: Sjedinjene Države i međunarodna koalicija koju smo okupili nastaviće da stoje uz Ukrajinu", poručuje se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()