Tajani najavio 140 miliona evra pomoći za infrastrukturu u Ukrajini

Istakao je da je Italija zemlja sa dobrom ekonomijom i privatnim sektorom i da zbog toga želi da investira u Ukrajini.

11.06.2024. 15:06
  • Podeli:
tajani_anadolija -65aa6ae7e8bcc.webp Foto: Anadolija

 Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani najavio je danas novi paket pomoći za Ukrajinu u iznosu od 140 miliona evra za infrastrukturu, zdravstvo i poljoprivredu.

"To je najnovija odluka Vlade (Italije), a tu je i 45 miliona za rekonstrukciju u Odesi. Danas ćemo potpisati memorandum za saradnju u toj oblasti. Za Italiju je važno da podrži rekonstrukciju katedrale (u Odesi)", saopštio je Tajani na konferenciji za rekonstrukciju Ukrajine u Berlinu. 

Istakao je da je Italija zemlja sa dobrom ekonomijom i privatnim sektorom i da zbog toga želi da investira u Ukrajini.

"Pre svega, slažem se sa (ministrom spoljnih poslova Ukrajine) Dmitrom Kulebom kada kaže da je prva strategija obnove Ukrajine zaštititi infrastrukturu i objekte protivvazdušnom odbranom. Zbog toga je Italija spremna da pošalje novi vojni paket sa Samp-T za protivvazdušnu odbranu Ukrajine", kazao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()