Tramp: Podneo bih ostavku ako bi mi se pogoršalo zdravlje tokom obavljanja funkcije

On je pozvao potpredsednicu SAD Kamalu Haris da sa njim polaže i kognitivni test.

02.08.2024. 23:00
  • Podeli:
donald tramp-6699ff9ceb8b4.webp Foto: AP Photo/Carolyn Kaster

 Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da bi sigurno podneo ostavku, ukoliko bi mu se mentalno i fizičko zdravlje pogoršalo tokom obavljanja predsedničke funkcije, naglašavajući da je i dalje u odličnoj formi.

Tramp je rekao da je prošao dva testa kognitivnih sposobnosti, ističući da svako ko se kandiduje za predsednika treba da uradi test sposobnosti, preneo je američki portal Semafor.

Bivši američki predsednik je predložio da bude donet zakon na osnovu kojeg bi bilo obavezno da predsednički kandidati polažu kognitivne testove, iako, kako je naveo, "neki kažu da to nije ustavno".   

Tramp je to rekao na konferenciji Nacionalnog udruženja afroameričkih novinara u sredu na kojoj je učestvovao u panel intervjuu. 

On je pozvao potpredsednicu SAD Kamalu Haris da sa njim polaže i kognitivni test. 

 "Znate šta, pala je na pravnom ispitu, nije položila pravni ispit, pa možda ne bi položila kognitivni test", rekao je Tramp.

Haris je položila pravosudni ispit u Kaliforniji u drugom pokušaju 1990. godine.

Na konstataciju novinara da bi imao 82 godine na kraju svog drugog predsedničkog mandata, ukoliko ga osvoji, Tramp je ponovio da je dobrog zdravlja.

 "Poznajem mnoge ljude u 80-im i 90-im godinama koji su u odličnoj formi", naveo je Tramp.

On je istakao da su pojedini od najvećih lidera širom sveta tokom istorije bili u svojim 80-im godinama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()