Ukrajinski ministar spoljnih poslova izneo mračno upozorenje: Rusija sprema udar na ukrajinske nuklearke?

Rusija ima potpunu dominaciju u vazduhu, tvrdi ukrajinski šef diplomatije

16.10.2024. 15:59
  • Podeli:
nuklearna_nuklearni_nuklearka-6415a6245b068.webp Foto: Pixabay

 Ukrajinski ministar spoljnih poslova Andrij Sibiha izjavio je danas da se ruske trupe spremaju da udare na nuklearne energetske objekte u Ukrajini.

"Rusija ima potpunu dominaciju u vazduhu. Znamo da oni spremaju udare na naše nuklearne energetske objekte", rekao je Sibiha na zajedničkom brifingu sa ministrima spoljnih poslova osam nordijsko-baltičkih zemalja u Odesi, prenosi Ukrinform.

Zbog toga Ukrajina insistira na ukidanju bilo kakvih ograničenja za upotrebu raketa dugog dometa protiv vojnih objekata na teritoriji Rusije, istakao je Sibiha.

"To je naše pravo, prema povelji UN... Ovo pravo na samoodbranu je opravdano i potrebno nam je sada. Drago mi je što smo moje kolege i ja istog mišljenja", naglasio je šef ukrajinske diplomatije.

U Odesu su danas doputovali ministri spoljnih poslova Švedske, Norveške, Estonije, Finske, Islanda, Litvanije, Letonije i Danske (Nordijsko-Baltička grupa osam, NB8).

Sibiha je razgovarao sa njima o jačanju odbrambenih sposobnosti Ukrajine i energetskoj stabilnosti uoči zime i "Planu pobede" predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()