Više od 100 naknadnih potresa: Broj žrtava zemljotresa na Tajvanu porastao na sedam

Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale izazvao je urušavanje više zgrada u Hualijenu, gradu najbližem epicentru, gde su toku spasilačke akcije

03.04.2024. 09:59
  • Podeli:
zemljotres tajvan National Fire Agency via AP tanjug-660d0c0300e2a.webp Foto: National Fire Agency via AP via Tanjug

Broj poginulih u zemljotresu jačine 7,2 stepena koji je jutros pogodio Tajvan porastao je na sedam, saopštila je tajvanska Nacionalna vatrogasna agencija. Broj povređenih u snažnom zemljotresu porastao je na 711, saopštile su ranije lokalne vlasti.

Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale izazvao je urušavanje više zgrada u Hualijenu, gradu najbližem epicentru, gde su toku spasilačke akcije.

Iz Tajvanskog centralnog operativnog centra za hitne slučajeve, potvrđeno je da je za sada zabeležen 101 naknadni potres.

Gotovo 80 ljudi je zatrpano u ruševinama, a neki su zarobljeni u zgradama i tunelima širom grada, kažu nadležne službe, prenosi BBC.

Najjači potres koji je pogodio ostrvo u poslednjih 25 godina osetio se i u planinskoj unutrašnjosti Tajvana, što je izazvalo ogromna klizišta. Na snimcima lokalnih medija, vide se srušene stambene zgrade i ljude koji su evakuisani iz domova i škola.

Od otpadanja fasada oštećeni su i mnogi automobili i prodavnice.Širom ostrva su prijavljeni nestanak struje i interneta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()