Zaglavljena vozila na putevima: Poplave u Pensilvaniji i Njujorku odnele jedan život

Epicentar oluje pogodio je Vest point, američku vojnu akademiju u okrugu Orindž, preneo je "Njujork tajms".

10.07.2023. 08:51
  • Podeli:
poplave pensilvanija AP PhotoDavid Bauder via Tanjug-64aba9ed65a13.webp Foto: AP PhotoDavid Bauder via Tanjug

Najmanje jedna osoba izgubila je život kada je olujni sistem doneo obilne padavine u većem delu američke savezne države Njujork u nedelju uveče, izazivajući poplave.

Nekoliko desetina vozača moralo je da se spasava, kada su njihova vozila ostala zaglavljena na poplavljenim putevima, saopšile su lokalne vlasti.

Oblast Hadson veli bila je najviše pogođena olujom u nedelju, a u pojedinim oblastima palo je do 20 mililitara kiše, saopštila je Nacionalna meteo služba.

Epicentar oluje pogodio je Vest point, američku vojnu akademiju u okrugu Orindž, preneo je "Njujork tajms".

Osim Njujorka, oluja je pogodila i Pensilvaniju.

Meteo kanal prikazao je video snimak poplavljenih ulica u Kjvejktaunu, gde je zaglavljenom vozaču bila potrebna pomoć.

Meteorološka služba predviđa da bi danas moglo da dođe do katastroflanih poplava u delovima države Nju Inglend.

Meteorolog Brajan Džekson rekao je da meteo služba očekuje značajne, a ponegde i katastrofalne posledice zbog padavina, navodi Rojters.
Na građane je apelovano da se popnu u više delove grada ili na brda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()