Završena nova potraga u vezi nestanka Medlin Meken: Prikupljeni novi dokazi

Policija je saopštila da će dokaze analizirati uz pomoć nemačkih i britanskih kolega

26.05.2023. 09:15
  • Podeli:
medlin meken profimedia-64411d28dfe06.webp Foto: Profimedia

Portugalska policija danas je završila novu potragu za britanskom devojčicom Medlin Meken, koja je nestala u južnom portugalskom regionu Algarve pre 16 godina.

Policija je saopštila da će materijal pronađen tokom trodnevne operacije, uz pomoć nemačkih i britanskih kolega, sada biti analiziran, prenosi BBC.

Nemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji nemački državljanin, koga su mediji identifikovali kao Kristijana Bruknera, koji je bio u Algarveu 2007. godine, osumnjičen u tom slučaju. 

Brukner je negirao umešanost.

On se trenutno nalazi na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne u Nemačkoj zbog silovanja koje je počinio u Portugaliji 2005. godine i pod istragom je zbog sumnje za ubistvo Meken, ali nije optužen. 

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Oušn klab u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007.godine.

Brukner je živeo u blizini odmarališta Praja da Luz kada je porodica Mekkan bila na odmoru.

Trenutno se nalazi u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja 72-godišnje žene 2005. godine u istoj oblasti gde je nestala Medlin.

  • Podeli: