Beč pod vodom, zemlja u haosu: Austrija se bori sa poplavama posle rekordnih padavina

Bujica blata nosila je automobile u skijalištu Sent Anton na zapadu Austrije

18.08.2024. 18:01
  • Podeli:
beč, poplave zbog kiše - 18 avg 2024 - foto Printscreen X Manuel Oberhuber-66c1ff879b8e2.webp Foto: Printscreen/X/Manuel Oberhuber

Delovi Beča i Austrije poplavljeni su posle rekordnih padavina koje su pogodile tu zemlju tokom vikenda, izazvavši znatne štete i prekide u saobraćaju, naveli su danas zvaničnici i lokalni mediji.

Delovi Beča našli su se pod vodom, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima bujica blata nosi automobile u skijalištu Sent Anton na zapadu Austrije, preneo je Rojters.

Jedna žena teško je povređena kada ju je bujica gurnula pod autobus u bečkoj četvrti Dobling, izvestio je javni servis ORF. Ona je hitno prebačena u bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju.

U ovoj četvrti zabeleženo je čak 110 litara kiše po metru kvadratnom što je rekord za avgust u prestonici gde za ceo mesec padne u proseku 68 litara.

Vatrogasne službe imale su više od 450 intervencija u glavnom gradu pošto su padavine izazvale haos u saobraćaju.

Austrijski kancelar Karl Nehamer je na platformi X napisao da je nevreme nanelo znatne štete u pojedinim delovima zemlje i zahvalio nadležnim službama koje rade na raščišćavanju posledica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()