Nova najava RHMZ: Iznenađenje – ipak pljuskovi i danas

Iznenadno osveženje za određene krajeve Srbije

21.08.2023. 15:50
  • Podeli:
Nevreme_Beograd_kiša_pljusak_grad_Foto Tanjug_Vladimir Šporčić (3)-64ce622f42d78.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

"Tokom poslepodneva u planinskim predelima istočne i jugozapadne Srbije lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom", objavio je RHMZ nešto posle 15 časova, kao neočekivanu dopunu svojoj prognozi.

Naime, u Srbiji su na snazi žuti i narandžasti meteoalarm, ali zbog vrućine, dok su se pljuskovi očekivali tek u četvrtak.

Foto: RHMZ

"Tokom ove sedmice (21 – 27.08.2023.) u većem delu Srbije pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 33 do 36 °S, zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm. Usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj oblačnosti, popodnevni lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju se u četvrtak (24.08.), dok će u ostalim danima, kao retka (izolovana) pojava kratkotrajna kiša biti moguća tek ponegde u planinskim predelima. Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta (od 28.08.), kada će ponovo biti uslova za kišu i plјuskove u svim krajevima", stoji u najavi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()