Oblačna nedelja pred nama: Stiže košava, a i sneg na planinama

Vetar slab i umeren, na planinama istočne Srbije i jak, istočni i jugoistočni.

28.11.2022. 07:19
  • Podeli:
magla pixabay-1667382062644.webp Foto: Pixabay

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, a ujutro i pre podne u većini predela i maglovito, lokalno uz rosulju.

Na istoku Srbije ponegde se očekuju slabe padavine - kiša u nižim i sneg u planinskim predelima. Vetar slab i umeren, na planinama istočne Srbije i jak, istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od -2 do 3 stepena Celzijusa, najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i u Beogradu danas umereno do potpuno oblačno, a ujutro i delom pre podne maglovito.

Vetar slab, od sredine dana i umeren, istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od -1 do 2, najviša dnevna oko 7 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, ujutro ponegde magla i niska oblačnost, a u Negotinskoj Krajini tmurno sa slabom kišom ili rosuljom. Od utorka će duvati košava, koja bi trebalo da pročisti vazduh.

Zatim do kraja perioda pretežno oblačno, u sredu i četvrtak mestimično sa kišom, na planinama sa snegom, dok će od petka padavine biti lokalnog karaktera.

U košavskom području duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno dostizati udare olujne jačine.

U petak i za vikend vetar će biti u slabljenju, a početkom sledeće sedmice ponovo u pojačanju.

Vidljivost smanjena na oko 100 metara na više puteva
 

 Vidljivost je zbog magle smanjena na oko 100 metara u Beograda, ali i na njegovim prilaznim putevima, a slično je i na području Banatskog Karlovca, Novog Sada, Smederevske Palanke, Velikog Gradišta, Zlatibora i Zaječara, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz AMSS-a navode da u periodu u kojem se nalazimo magla najviše otežava vožnju, ali je poslednjih dana zbog jutarnjeg mraza na kolovozu prisutna i poledica što dodatno utiče na bezbednost u vožnji, ali i dužinu zaustavnog puta.

Kada u ovakvim uslovima vožnje brzina nije prilagođena tada su saobraćajne nezgode i lančani sudari prilikom naglog kočenja često neizbežni, upozoravaju iz AMSS-a.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()