Paklene vrućine u Pakistanu: Živa na termometru prešla 52 stepena Celzijusa

Najviša temperatura u Pakistanu zabeležena je 2017. godine kada su temperature porasle na 54 stepeni Celzijusa u gradu Turbat

27.05.2024. 18:24
  • Podeli:
pakistan vrućine AP PhotoK.M. Chaudary tanjug-6654b38cedc25.webp Foto: AP PhotoK.M. Chaudary Tanjug

U pakistanskoj južnoj provinciji Sind temperature su porasle iznad 52 stepena Celzijusa, što je najviša vrednost ovog leta i blizu rekordne vrednosti u zemlji usred toplotnog talasa koji je u toku, saopštio je danas Meteorološki zavod.

U Mohendžo Darou, gradu poznatom po arheološkim nalazištima koja datiraju iz civilizacije doline Inda izgrađene 2500. godine pre nove ere, temperature su porasle na čak 52,2 C u poslednja 24 sata.

Kako je za Rojters rekao zvaničnik pakistanskog Meteorološkog zavoda Šahid Abas, to je najviša temperatura do sada i približava se rekordnim vrednostima u gradu i zemlji od 53,5 stepani Celzijusa, odnosno 54 stepena Celzijusa.

Najviša temperatura u Pakistanu zabeležena je 2017. godine kada su temperature porasle na 54 stepeni Celzijusa u gradu Turbat, koji se nalazi u jugozapadnoj provinciji Beludžistan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()