Spremite se na vreme, RHMZ ima hitno upozorenje: Evo kada će živa na termometru ići i do 40 stepeni

Stiže priliv veoma toplog vazduha sa severa Afrike ka našem području

17.06.2024. 10:46
  • Podeli:
grčka vrućine AP PhotoPetros Giannakouris tanjug-666c71a4e310b.webp Foto: AP PhotoPetros Giannakouris Tanjug

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se nalazimo na početku perioda koji će obeležiti priliv veoma toplog vazduha sa severa Afrike ka našem području. 

Vrednosti maksimalnih temperatura u Srbiji danas će biti od 30 do 33 stepena, sutra od 32 do 35 stepeni, u sredu od 35 do 37 stepeni, a u četvrtak od 33 stepena na severu do 39 stepeni na jugu i istoku Srbije, navodi RHMZ.

U petak i subotu biće pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni Celzijusa.

U subotu posle podne na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima pad temperature i povratak na vrednosti u intervalu od 28 do 34 stepena Celzijusa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()