Mirisni desert nestaće sa stola odmah
Foto: ShutterstockDonosimo vam recept za aromatični rolat sa malinama.
Za beze koru:
Za fil:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Belanca penasto umutite sa šećerom u čvrst sneg.Dodajte sirće, vanilu i kukuruzni skrob, pa dobro umutite dok se sve ne sjedini. Izlijte smesu na pleh obložen pek papirom.Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.Izvadite koru i ostavite da se skroz prohladi. Pomešajte maline, šećer i limunov sok, pa kuvajte na srednjoj vatri oko 10 minuta.Onda pustite da se prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku. Preko beze kore nanesite fil od slatke pavlake, pa preko stavite kompot od malina. Urolajte u rolat, pa ostavite u frižideru da se stegne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







