Boranija sa noklicama po bakinom receptu: Puna povrća i jednostavna za pripremu, prste da poližete

Savršen spoj povrća i mesa.

18.09.2024. 12:54
  • Podeli:
boranija bakina kuhinja-66eab01d6ac98.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovaj recept za boraniju sa noklicama će vas oduševiti. Sočno meso, mekano povrće i jednostavna priprema - sve što vam treba za ukusan obrok.

Potrebno je:

  • 500 g boranije
  • 1 veći krompir
  • glavica crnog luka
  • 1 veća zelena paprika
  • 2 šargarepe
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • mlevena paprika
  • mleveni biber
  • suvi začin
  • kašika ajvara
  • 50 ml kuvanog paradajza
  • ulje

Priprema:

Luk šargarepu i papriku iseckati pa propržiti na ulju. Dodati ml papriku, suvi začin i ajvar. Izmešati, dodati boraniju i krompir na sitne kockice.

Naliti vodom i kuvati na tiho.

U ml meso ubaciti seckan crni i beli luk, ml slatku papriku, ml biber začin  i jaje i sve izjednačiti. Kašikom koso hvatati tanke noklice i ubacivati u  boraniju. Ostaviti da kuvaju oko 20 minuta.

Dodati u boraniju suvi začin   i na kraju seckan perđun. Služiti toplo. Ja volim uz poraniju malo kajmaka ili kisele pavlake. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()