Svi će vam tražiti dodatno parče
Foto: ShutterstockDonosimo vam recept za aromatičnu čokoladnu tortu sa višnjama.
Za patišpanj:
Višnja fil:
Keks fil:
Dekoracija:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Umutite dobro pa dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo. Varjačom lagano promešajte pa izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite biskvit oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se kora prohladi. Otopite i ocedite višnje. Zatim sjedinite žumanca, puding od čokolade i 100 ml soka od višanja. Dodajte oceđenim višnjama 150 ml soka i 200 g šećera. Kuvajte oko 5 minuta pa umešajte puding sa žumancima. Onda nastavite da kuvate na tihoj vatri, sve dok se ne zgusne. Nanesite vruć fil preko pečene kore. Potom pokrijte folijom. Kiselu pavlaku sjedinite sa šećerom u prahu pa dodajte mleveni keks. Zasebno umutite šlag krem pa u njega dodajte keks fil. Onda ga rasporedite preko fila od višanja. Dekorišite tortu umućenim šlagom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







