Čorba od luka: Aromatično predjelo krepi organizam u trenu

Rapsodija ukusa

04.01.2025. 16:37
  • Podeli:
shutterstock_ čorba od luka-677948744db54.webp Foto: Shutterstock

Čorbu od luka najbolje je služite uz prepečen hleb.

Potrebno je:

  • 300 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 50 g putera
  • 180 g kisele pavlake
  • 60 g parmezana
  • so
  • biber

Priprema:

Iseckajte sitno crni i beli luk. Puter stavite u zagrejanu šerpu pa kad porumeni, prodinstajte crni luk. Nakon što postane staklast umešajte brašno i beli luk. Mešajte oko 2 minuta na tihoj vatri. Sipajte 1,5 litar vode pa pustite da provri. Zatim smanjite vatri i pustite da se krčka još 20 minuta. Posolite i pobiberite. Zatim sipajte kiselu pavlaku, mešajte pa kuvajte još 2 minuta. Pospite čorbu parmezanom i služite uz prepečen hleb. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()