Napravite hleb zbog kojeg će iz komšiluka navraćati da pitaju šta to kod vas miriše
Foto: Bakina kuhinjaBez hleba se ne može, nema tu šta da se priča. Dobro, radije se ljudi danas odluče da skoknu do prodavnice i pazare već gotov proizvod, ali ako zastanete za trenutak i pogledate ovaj recept iz bakine kuhinje, verovatno ćete prestati da idete u kupovinu samo zbog hleba.
Ovaj put baka vam pokazuje kako da na lak način, iz samo tri pokreta (pri tome i ne mesite testo), napravite tako slasan i ukusan hleb, da će iz komšiluka navraćati da pitaju šta to kod vas miriše.
Od mleka oduzeti 100 ml, pa izmrviti kvasac i dodati šećer. Mleko mora da bude mlako.
Dodati i 1 kašiku brašna. Kad kvasac nadođe, sipati ga u veću vanglicu, dodati ostatak mleka i brašno jedno i drugo, dodati ulje i laneno seme.
Izmešati varjačom, pa rukama. Testo je malo mekše. Ostaviti 30 minuta pokriveno da odmori. Rukama ga malo preklopiti par puta, pa ostaviti da odmori opet. Tako i treći put.
Istresti na sto presaviti par puta i staviti u pleh 24 cm obložen pek papirom.
Ostaviti da se udvostruči, malo ga nožem zaseći i peći na 200 stepeni Celzijusa oko 50-60 minuta, a tada ćete dobiti fantastičan, hrskav hleb, od kojeg će da miriše cela kuća.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







