Prave se od osnovnih sastojaka, a mogu ih spremiti i oni koji nisu najspretniji sa pripremom testa
Domaće tortilje su mnogo ukusnija varijanta od onih kupovnih. Stoga, ukoliko niste ljubitelji gotovih tortilja iz marketa, svakako isprobajte ovaj recept.
Prave se od osnovnih sastojaka, a mogu ih spremiti i oni koji nisu najspretniji sa pripremom testa.
U većoj posudi prosejte brašno pa dodajte so i prašak za pecivo. Sve promešajte pa naizmenično dodajte toplu vodu i ulje i nastavite mešati. Umesite testo i dodajte još brašna ukoliko je testo lepljivo.
Nakon toga, prekrijte testo plastičnom kesom ili folijom i ostavite da odmara nekih pola sata. Kada je testo odmorilo, kidajte komadiće testa. Ako želite da su jednake veličine, izvažite ih. Potrebno je da budu nekih 50 grama.
Oblikujte ih u lopticu pa tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Čim razvučete jednu tortilju, odmah je pecite u zagrejanoj tepsiji, jer u protivnom će se osušiti. Pecite ih na laganoj vatri samo nekoliko minuta dok ne budu izgledale kao sa fotografije.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.