Francuska salata: Neponovljivog ukusa - kao osmišljena za uživanje

Ukus koji se voli i pamti

03.03.2024. 06:45
  • Podeli:
ruska salata bakina-65c5ede19490f.webp Foto: Bakina kuhinja

Oduševiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:

  • 400 g smrznutog graška
  • 400 g šargarepe
  • 400 g kuvanog krompira
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 400 g majoneza
  • 100 g kisele pavlake
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika senfa
  • so
  • biber

Priprema:

Skuvajte krompir u ljusci pa pustite da se dobro ohladi. Ogulite ga i narežite na male kockice. Operite i ogulite šargarepu pa je narežite na kockice. Kuvajte je 10 minuta u ključaloj vodi pa dodajte i smrznuti grašak. Kuvajte, sve dok grašak ne omekša. Procedite i pustite da se malo ohladi. Narežite krastavčiće na kockice i kolutiće. Lagano  pomešajte krompir, grašak, šargarepu i krastavce, a zatim dodajte majonez, senf i pavlaku. Posolite, pobiberite i dodajte limunov sok. Preručite u plastičnu posudu, poklopite i držite u frižideru. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari (0)