Hrskava, a sočna: Pita sa mladim lukom i krompirom po bakinom receptu

Za posne dane ovo je spas za sve nas

28.05.2025. 15:09
  • Podeli:
Pita sa mladim lukom bakina kuhinja-6837018fc50e4.webp Foto: Bakina kuhinja

Otkrijte savršenstvo ukusa u svakom zalogaju ove hrskave i sočne posne pite. Pripremljena sa mladim lukom i krompirom, ova pita je idealna za posne dane, ali i za sve prilike kada želite nešto ukusno, jednostavno i zasitno. 

Tanke kore, bogat nadev i savršeno zapečena korica čine je neodoljivom. Brzo se priprema, a rezultat je fantastičan – predobra pita koja će osvojiti sva čula. Služite je toplu i uživajte u svakom hrskavom zalogaju.

Potrebno je:

  • 1 veza mladog crnog luka
  • ulje
  • suvi začin
  • 2 veća krompira
  • 500 gr tanjih kora

Priprema:

Luk iseći na krugove, pa propržiti na ulju, posoliti i dodati rendan krompir. Po želji može mleveni biber. Izmešati. 

Tri kore premazati uljem, pa na treću dodati punu kašiku nadeva, rasporediti na dno i na krajeve može malo i u sredinu i uviti.

Ređati u pleh obložen pek papirom. Iseći na rolatiće premazati uljem i posuti po želji susamom. Peći na 200 stepeni C 35-40 minuta. Služiti toplu. Prijatno!

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()