Recept je proveren, a ukus savršen
Foto: Bakina kuhinjaDragi moji, dok se rerna greje za domaći hleb, zašto ne biste obradovali vaše najmlađe ovim preukusnim i hrskavim perecima? Sa samo nekoliko sastojaka i malo truda, dok čekate da hleb zamiriše, možete da napravite ove divne grickalice koje će deca obožavati. Gotovo testo čini pripremu nikad lakšom. Probajte i ulepšajte im dan.
Testo podeliti na četiri dela, pa oblikovati loptice od 100 grama i pokriti da odmore.
Svaku lopticu oblikovati u valjak i valjati od sredine ka krajevima dlanovima po radnoj površini, pritiskati tako da krajevi budu duplo tanji.

Dužina valjka treba da bude oko 60 cm, pa i duže.
Valjak saviti u obliku potkovice, uhvatiti rukama krajeve, pa ih prebaciti jedno preko druge, vratiti na gore i prebaciti preko debljeg dela testa i prstima pritisnuti. Još malo raširiti rukama i prebaciti na pleh obložen pek papirom.
Poprskati svaki perecu vodom, posuti susamom krupnom solju i malo sa kimom. Odmah staviti u vruću rernu na 220 stepeni C, 25-30 minuta da lepo zarumene i budu hrskave.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







