Hrskavo, jeftino, a dobro: Doručak koji će vas dugo držati sitima

Recept odličan za doručak, užinu ili večeru, a koliko je dobar može i za ručak

27.07.2023. 10:05
  • Podeli:
pita jelajelenapetrovic yt-64c2240d6c1e0.webp Foto: Youtube/PrintScreen/ Jelajelena Petrovic

Šta spremiti da bude brzo, lako, hrskavo  jeftino, a dobro? Na sam pogled na fotografiju, polazi voda na usta, zato donosimo recept koji ćete obožavati.

Ova pita je fantastična, fina, hrskava i odlična za doručak, užinu ili večeru. Može se koristiti i kao ručak - toliko je dobra. Uživajte!

Potrebno je

  • tanke kore
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • malo praška za pecivo
  • 30 ml ulja
  • 200 gr seckanih kobasica
  • 2 kašike tvrđeg sira 
  • malo kačkavalja

 

Priprema

Umutiti jaja sa jogurtom i uljem, sir i kobasice iseći na sitne kockice. Raširiti tanku koricu na sto, pa je premazati jajima i po njoj pobacati kockice kobasica. 

Skupiti koru kao harmoniku i uviti je u puža i staviti na sredinu podmazanog okruglog pleha.

Sledeću koru isto tako skupiti i nastaviti u krug oko prve kore u sredini. Pobacati ako je ostalo kobasica u krivine, kao i sir. 

Posuti kačkavaljem, pa peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()