Poslužite toplo i uživajte u svakom zalogaju!
Foto: Bakina kuhinjaPripremite sočna i mirisna peciva sa mesom koja će oduševiti svakog ukućana! Koristeći jednostavno testo za hleb kao bazu, ova peciva se brzo pretvaraju u pravi mali gastronomski užitak.
Bogati nadev od mlevenog mesa, svežeg mladog luka, belog luka, začina i malo paprike, savršeno se sljubljuje sa mekim testom.
Idealna su kao glavni obrok za ručak ili večeru, a garantovano će nahraniti celu porodicu. Jednostavna priprema i neodoljiv ukus čine ih savršenim izborom za svaku priliku.
Poslužite toplo i uživajte u svakom zalogaju!
Umesite testo za hleb po receptu koji imate. Oblikujte testo u loptice i ostavite pola sata da odstoje pokrivene. Zatim ih razvijte u oblik plitkog tanjira, kao za manju picu.
Pripremiti fil tako što ćete u meso dodati sve nabrojano, umešajte to da bude kompaktna smesa. Odvojite smesu tako da svako razvučeno testo premažete mesom. Premažite ivice testa razmućenim žumancetom i ostavite da odmori 15 minuta.
Rernu za to vreme ugrejte na 200 stepeni, pa u zagrejanu pećnicu stavite testo da se peče 30 minuta.
Obavezno služiti toplo i predlog je uz kuglu pavlake ili kečap.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







