Kad vam nestane hleba - one su gotove za tren: Ovako se spremaju pogačice u tiganju

Tako su mekane i mirisne, bolje nego iz rerne.

15.04.2024. 12:04
  • Podeli:
pogačice bakina kuhinja-661cfa715c0ee.webp Foto: Bakina kuhinja

Ponekada baš kada vam dođu gosti shvatite da se ostali bez hleba i da to može biti problem. U prodavnicu ne možete tada, ali možete da napravite pogačice u tiganju očas posla. 

Biće to dobra zamena za hleb, a i gostima će se dopasti što imate tople pogačice.

Dok vam se supa podgreva one su gotove, fino su mekane i bićete veoma zadovoljni ovim receptom.  

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 1 kašika kisele pavlake
  • malo sira
  • 2 čaše od jogurta kukuruznog brašna
  • 3 kašike ulja
  • 1 čaša mleka
  • 1/2 praška za pecivo
  • ulje za prženje u tiganju

 


Priprema:

Sve sastojke izjednačiti, a tiganj dobro podmazati uljem da se dobro ugreje. Jednu po jednu punu kašiku stavljati u razmacima u tiganj.

Poklopiti poklopcem i peći sa obe strane po 5-6 minuta da lepo porumeni. Servirati toplo.

Tako su mekane i mirisne, bolje nego iz rerne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()