Ovo mesto joj najviše prija, a ukoliko je pravilno sortirate trajaće vam mesecima
Cvekla je izuzetno zdrava i obiluje vitaminima. Sadrži brojne oksidanse, vitamine, minerale, fitonutrijente i flavonoide koji poboljšavaju kvalitet života.
A da biste cveklu sačuvali preko zime, prvenstveno je potrebno da je pravilno sortirate. Pre svega, udarene i trule glavice uklonite.
Njih iskoristite za salate i sokove, jer one ne mogu da se sačuvaju, a nema potrebe ni da ih bacite. Cveklu, nakon sortiranja, nemojte da perete, jer će glavice, ukoliko to budete uradili, početi da trunu.
Nakon što cveklu budete pripremili uzmite oštar nož i njime odrežite listove svake glavice, da ne bi isisali vlagu iz plodova. Glavice zatim ostavite da se osuše. Cveklu, dok se bude sušila, nikako nemojte izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti.
Najbolje je čuvati je u podrumu, jer sunčeva svetlost tamo ne može da prodre, a temperatura je niska. Takođe, možete je čuvati i u prostoriji koja nije previše topla. Na taj način ćete sprečiti glavice da proklijaju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.